Alla inlägg under januari 2009

Av dante - 12 januari 2009 10:18

http://blogg.interface1.net/uploaded_images/1896_telephone-767922.jpg

Jag sitter i telefonkö till vårdcentralen för att avboka en läkartid.

En gång i minuter kommer en röst som säger "Det är fortfarande kö. Det är ...12...samtal före". Inget konstigt med det men det har varit 12 samtal före hur länge som helst nu så jag ser framför mig en traggig gammal tant som tvunget ska till en specifik läkare som kan titta till henne liktår. Jag tror det är liktå-tanten som kapat telefonkön!



Uppdatering 10:45

11 samtal före, alltså måste liktå-tanten lagt på!


Uppdatering 11:45

Jag gav upp och körde ner till vårdcentralen och sa till i kassan att deras telefonkö går fruktansvärt sakta men att det säkert är en tant med liktår som sinkar. Kvinnan såg ut som ett levande frågetecken och jag bad att få avboka min läkartid. Det gick bra. :-) 

(Det är roligt när folk ser ut som frågetecken!)

Av dante - 12 januari 2009 10:02


BB-väskan är packad och klar. Det blev en till mig och den Blivande Pappan och en väska till Elvispen. Till Elvispen packade jag lite kläder, mössa, två filtar (varav Hunden ska få den ena när Elvispen sovit in den), nappar och blöjor.


Till oss är det packat kläder till mig, ombyte till den Blivande Pappan, toapapper (fick jag tips om att det kunde vara skönt med ett mjukt sådant), tidningar, kamera, hygienartiklar och cd-skiva. Den Blivande Pappan packade micropop till sig.


Har vi glömt nåt väldigt viktigt? (Mat tillkommer sen)

Av dante - 12 januari 2009 09:39


Inte för att jag begriper exakt vad det är de ränner om men att de inte skäms!? Jag hade aldrig i mitt liv offrat mitt eget liv för något på en rea. Nån måtta får det väl vara? 

Kossan.se
Av dante - 12 januari 2009 09:29


Det blev inte mycket bloggat igår. Jag orkade inte. Det var en jobbig dag med uttröttande förvärkar som på kvällen under två timmar kom med bara tre minuters mellanrum! Sedan började de som vanligt att avta och jag var helt slut. 


Det är lite tröttande att ha värkar i många dagar kan jag nu konstatera. Tack och lov kan jag sova någorlunda på nätterna. Inte bra, men hyfsat iallafall.


Jag var ändå ute och gick två snabba rundor igårkväll för att se om jag kunde få fart på skiten. Det fick jag. I två timmar. Sen blev det som sagt lugnare. Idag ska jag till barnmorskan och lämna urinprov för att utesluta att det är någon bakterie som ger mig massa förvärkar. Sedan kommer kompis på besök med sin dotter (den Blivande Pappans brorsdotter, 3 år). Kul!

Av dante - 11 januari 2009 09:53


Nu börjar faktiskt humöret tryta. Jag kämpar för att inte bara vara sur och irriterad men dessa jävla förvärkar tär på mig. Jag hinner vara vaken och uppe max 30 minuter innan den första kommer, sen håller det på så hela dagen. Igår hade jag ett uppehåll på en hel timme (rekord! wow...) när jag inte hade någon värk, annars kommer det tre-fyra i timmen från det att jag går upp och fram till kvällen. 


På kvällen ökar det. I onsdagskväll var det regelbundet med 8-5 minuters mellanrum i sex timmar. Sedan dess har jag om kvällarna haft ganska täta men oregelbundna förvärkar. Jag vaknar par gånger per natt av samma anledning.


Vad är detta för jävla hattande?! Det kan väl antingen sätta gång eller lugna sig?! Så sedan onsdags har jag haft det så här. (Och dessförinnan sd och lite förvärkar sedan vecka 19...).

Av dante - 10 januari 2009 17:25


http://www.televisual.com/images/bulldogs2008winners/09documentaryseries/winner_meetthenatives.jpg


 Är det någon som vet eller har adressen till det tredje (3:3) och sista avsnittet av En annan del av verkligheten som svt visade innan och som jag bloggat tidigare om? 






Tidigare blogginlägg i ämnet:

2 januari 

2 januari

2 januari

4 januari (Här finns länkat till bla avsnitt 1 och 2.)



Av dante - 10 januari 2009 11:07


While You Were Out

Jag skrev igår att jag skulle blogga om detta heminredningsprogram idag som på svenska heter Medan du var ute. Anledningen till att jag inte skrev mer igår var att jag ville se ytterligare ett program innan jag sågar det totalt. Nu har jag sett ett till program och jag funderar fortfarande och helt ärligt om det är seriöst. Vad är det för tallefjantar som ingår i det så kallade inredningsteamet?


Det som slagit mig med häpnad är bland annat:

  • Färgval, eller vad sägs om fyra (4!) nyanser av gult på väggarna i samma rum där designern till slut rör ihop färgerna och vet inte vilken hon målat på vilken vägg. Tänk rökskadat rum.
  • En snickare som är rädd för sin spikpistol.
Andrew Dan-Jumbo


(Den rädde snickaren som inte kan mäta...)


  • En snickare som inte kan mäta.
  • En inredningsdesigner som börjar böla och springer iväg för det "blev fult"
  • En skarv på 1 cm i heltäckningsmattan pga. felräkning men som designern slätar över med att "de kommer inte se det ändå".
  • Färgrinningar på en decimeter,och då pratar vi silverfärg som rinner på blå färg -det blir ganska tydligt. Dessutom på minst tio olika ställen på väggen.
  • Cd-skivor som lampfötter ditlimmade av en svettig designer.

Jag kan fortsätta hur mycket som helst men min rekommendation är trots allt att se programmet! Flera gånger har jag på fullt allvar funderat om det är seriöst. Om inte annat för att det blir roligt och man kan alltid lära sig hur man inte ska göra!  Programmet går på Discovery Travel & Living.
Av dante - 10 januari 2009 00:51


Aftonbladet briljerar med rubriksättning:


De överlevde dödsklättring

Om de överlevde (skit samma egentligen vad/var/hur) så var det väl ingen "dödsklättning"? Vad är för övrigt en "dödsklättning" för något?

Presentation


Ord ska vägas, inte räknas

Omröstning

Hur ofta besöker du denna blogg?
 Flera gånger om dagen
 En gång per dag
 Flera gånger i veckan
 En gång i veckan
 Första gången jag är här och jag kommer inte tillbaka
 Första gången jag är här och jag kommer tillbaka

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards