Alla inlägg under februari 2009

Av dante - 21 februari 2009 17:40


Nu ligger Elvispen hos pappa som tittar på någon sci-fi-serie på tv. Han (inte pappa då...) är återigen nyäten, nybajsad och nykissad.


Eftermiddagen har spenderats hemma hos Elvispens farmor och farfar. Vi gick dit så även Elvispen skulle få lite friskluft. På hemvägen blev han dock förbannad -antagligen gick det för sakta eftersom han vare hungrig. 


Nu sover han som sagt nöjt i pappas knä. Förhoppningsvis håller han sig lika lugn och mysig ikväll.

ANNONS
Av dante - 21 februari 2009 09:41Elvispen är nybadad, nybajsat och nyfriserad. Nu sover han gott i vagnen (inne) iklädd sina nya kläder.

ANNONS
Av dante - 21 februari 2009 08:24


Inatt kissade Elvispen ner sig och prickade sig själv i ansiktet. Idag ska han bada... Pissnissen.

Av dante - 20 februari 2009 21:53 http://www.busigt.se/images/Nappflaska-Jolly2.jpg

Visste ni att man i Sverige inte får göra reklam eller informera om modermjölksersättning till barn under 6 månader? Sverige följer, av någon outgrundlig anledning, en kod som är upprättad av WHO som säger att man inte får marknadsföra modermjölksersättning. Detta innebär alltså att om du ger ditt barn ersättning så finns det ingen information att hitta. Fullständigt idiotiskt av flera aspekter vilka jag inte detaljerat skall gå in på nu.


Det är verkligen inte konstigt att det fluerar diverse myter och grundlösa påstående kring ersättningen vara eller icke vara. Hysterin kring amning har nått sin spets anser jag när man inte i 2000-talets samhälle ens får informera om ersättningen. Jag har letat på Nestlés hemsida, vilka tillverkar ersättningen NAN. Söker du bland deras produkter hittar du inte NAN 1 eller NAN 2 som båda ges till barn under 6 månader. Däremot kan du hitta information om NAN 3 men gissa vad –det ges till barn över 6 månader och då går det genast bra att lämna information. (Detsamma gäller Semper.)


Vill du således skaffa dig kunskap kring mjölkersättningen får du fråga barnmorskan. De brukar kunna ge svar är min erfarenhet (om de är normalbegåvade...) Men sök information och du lär inte hitta någon. Det hela är fullständigt ointelligent och jag kan fortsätta med argument i en halv evighet men tänker inte tråka ihjäl bloggen eller er.


Slutligen – inget barn mår sämre av mjölkersättning! Inget barn mår heller sämre eller bättre av amning. Men det är inte det mitt inlägg handlar om utan endast det fullständigt argumentationslösa i att inte i Sverige få informera om ersättning till spädbarn. Undra vilken töffe i vårt land som sitter på befogenheten att ändra detta beslut?


(Anledningen till att man väljer amning eller ersättning hör egentligen inte hit och ingår inte heller i min diskussion eftersom det i sammanhanget är ointressant.)

Av dante - 20 februari 2009 17:09


Elvispen sover fortfarande och har nu avverkat så väl BWO som Hammerfall.


Jag tror han är trött.


Av dante - 20 februari 2009 14:25


Sambon, dvs. Elvispens pappa, har hoppat in på jobbet och jobbat natten. Till en följd av detta har han sovit på förmiddagen. Elvispen vaknade kl 08 idag och ville ha käk. Sen var han tjurig och missnöjd. Mat igen efter några timmar. Fortfarande tjurig. Han har tjurat från klockan 08 till 12:30 när sambon kom upp och satte på musik...


Ganska hög volym och Elvispen slockande som en klubbad säl. Vi provade stänga av musiken men då vaknar han och gnäller. Så nu sover en trött Elvisp äntligen samtidigt som han lyssnar på hårdrock. Duktig kille. Det börjas i tid!

 Av dante - 19 februari 2009 22:29


I en av babyboxarna man får på bb låg där en rabattkupong på 30% på ett babyplagg på Lindex. Rabbatkupongen utnyttjades idag till detta:

Dessutom hade jag turen att få ytterligare 25 kronors avdrag eftersom kassörskan råkade göra ett knappnålsstort(litet) hål i bodyn då hon tog bort larmet. Det blev alltså ett riktigt klipp idag! (Och nu, en timme efter Elvispen fick på sig sin nya sovpåse spydde han ner den... Way to go Mr. Elvisp!)


Av dante - 18 februari 2009 21:50
 

  ´


Presentation


Ord ska vägas, inte räknas

Omröstning

Hur ofta besöker du denna blogg?
 Flera gånger om dagen
 En gång per dag
 Flera gånger i veckan
 En gång i veckan
 Första gången jag är här och jag kommer inte tillbaka
 Första gången jag är här och jag kommer tillbaka

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Ord skall vägas, inte räknas med Blogkeen
Följ Ord skall vägas, inte räknas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se