Direktlänk till inlägg 22 mars 2009

Elvispens namngivningscermoni

Av dante - 22 mars 2009 07:59

Så här långt har vi änsålänge kommit med planeringen av Elvispens namngivningscermoni, dock med viss reservation.


Tid: Sen vår/tidig sommar

Plats: Hemma

Inbjudna: Familj, nära släkt, några kompisar


Vi ska ha tre faddrar/livsledsagare (vet inte vad vi ska kalla dem. Förslag?)

 • Alkoholfri välkomstbål
 • Välkomsttal med bland annat läsning av Gardells fantastiska dikt
 

"När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet,
färdas obegränsat i tid och rum,
jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny.

När jag var liten kunde jag trolla.

Det var innan de lärde mig att jag inte kunde."


 • Vi berättar varför vi väljer bort dop med argumentet att vi bland annat vill ge Elvispen möjlighet att själv välja väg i livet men att vi vill hjälpa honom till ett sunt, roligt och innehållsrikt sådant.
 • Faddrarna/livsledsagarna får ett varsit brev där vi skriver vad som förväntas av dem.
 • Berättar om Elvispens namn.
 • Vi lägger, tillsammans med faddrarna, stenar i en skål mehttp://www.karlingesundsgard.se/bilderomg/hav-vatten-vag.jpgd havsvatten. Vattnet är hämtat i havet där Elvispens mormor numera vilar. Stenarna har faddrarna fått till uppgift innan att hämta på specifika platser som vi valt. Dessa stenar sympoliserar platser som är och kommer vara viktiga och en stor del av Elvispens uppväxt och fostran.
 • Vattnen droppar/häller vi sedan på Elvispen och läser dikten

Kom till oss när du är ledsen

och vi ska trösta dig.

Kom till oss när du är ensam

och vi skall hålla dig sällskap.

Kom till oss när du behöver prata

och vi skall lyssna.

Kom till oss när du är rädd

och vi skall hålla om dig.

När du än behöver oss

ställer vi upp för dig.

Vad det än gäller, när det än är,

Finns vi här för dig….


 • Därefter berättar vi om vilka egenskaper vi vill ge Elvispen och varför.
 • Alla gäster får en varsin heliumballong där de får skriva egenskaper de önskar ge Elvispen.
 •  Alla gäster får också skriva en hälsning i en Dopbok som ska sparas. Det kan vara alltifrån bra tips på att trimma en mophttp://borschensboktips.files.wordpress.com/2009/03/bok-framsida.jpget till visdomsord.
 • Avslutningsskål och tipspromenad under tiden grillen tänds.
 • Därefter bjuder vi antagligen in fler kompisar och har grillfest för Elvispen.

Jag har utelämnat en del detaljer och allt är som sagt endast på planeringsstadiet men vi tror att detta kan bli bra. Vi tar gärna emot tips och förslag om någon har någon klok tanke kring planering, upplägg, fest eller annat! 
oOoOo   UPPDATERING   oOoOo

Även om jag inte har några problem att prata inför folk tycker jag plötsligt att uppläsning av dikterna känns krytat. Samtidigt vill jag ha med dem på något sätt... Tips? 


.

 
ANNONS
 
Ingen bild

karolina

22 mars 2009 12:51

låter som det kommer bli en helt underbar namngivningscermoni!!
Igår började Lea på babysim! mycket uppskattat. kommer bilder ibloggen sen

 
Monica

Monica

22 mars 2009 15:09

Detta är något helt nytt som jag aldrig har hört talas om, men det verkar väl att bli en trevlig dag för lille Elvispen.För alla inblandade också naturligtvis.

Är detta något som är vanligt där ni bor eller är det något nytt som ni själva har hittat på?

http://violett.bloggagratis.se

 
Ingen bild

karolina

23 mars 2009 19:23

Har du sett babylands nya katalog??? Där har de ett sortiment med rockkläder till elvispen...

 
Dante

Dante

23 mars 2009 20:32

Karolina: nej, det hade jag missat! Kollade deras hemsida och såg coola kläder så tack för tipset!! :)

http://dante.bloggagratis.se

 
Snäckan

Snäckan

23 mars 2009 21:25

Vad vackert!

http://fibrodagboken.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av dante - 4 september 2011 00:25

Jag vet. Bloggen är död. Den återuppstår för någon minut, och kommer lägga sig i davla -återigen.   jag har inte tid. Jag saknar även intresset att blogga även om jag blir sugen när jag läser mina gamla inlägg, i synnerhet alla om Elvispen. Elvis...

Av dante - 3 mars 2011 23:03

Här händer inte många knop, jag får för mig ibland att logga in (när jag väl kommer på att jag har (hade?) en blogg. Vi är fortfarande i livet. Jag jobbar fortfarande som gymnasielärare och har fått möjlighet att öka min tjänst från 80% till heltid. ...

Av dante - 7 december 2010 21:59

när jag loggade in efter en jävligt lång frånvaro ser jag flera kommentarer varav några, hört och häpna, önskar ett livstecken. Här är det. Vi is still alaijve! tackar som frågar kära ni! Jag jobbar på, jobbet ta förmycket tid ibland. Elvispen s...

Av dante - 17 september 2010 21:39

Elvispens farfar (60+) har fått en dator för första gången i sitt liv. Då kan jag läsa tidningen när jag vill säger han. En dag var datorn vansinnigt seg så farfar Elvisp bad Pappa Elvisp att titta på den.   Farfar Elvisp hade upptäckt XXX ... ...

Av dante - 16 september 2010 22:21

  (Jag heter inte Matias, och bilden är snodd från gooogle)   Idag på lektionen med "mina" elever som jag är klassföreståndare för, vi har svenska, och friskar upp grammatikminnet med lättsamma övningar och diskussioner. Klassen består av ...

Presentation


Ord ska vägas, inte räknas

Omröstning

Hur ofta besöker du denna blogg?
 Flera gånger om dagen
 En gång per dag
 Flera gånger i veckan
 En gång i veckan
 Första gången jag är här och jag kommer inte tillbaka
 Första gången jag är här och jag kommer tillbaka

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Ord skall vägas, inte räknas med Blogkeen
Följ Ord skall vägas, inte räknas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se