Alla inlägg under juni 2009

Av dante - 8 juni 2009 00:18

Ont i halsen. Kallt och regnigt på rocken i helgen. Efterdyningarna kanske kommer nu? Ska försöka sova ihjäl bacillerna.


UPPDATERING 09.20

Det gick inte att sova ihjäl bacillerna. 

Av dante - 7 juni 2009 22:20

Det är ju så vackert, vackert!

Lyssna, njut! Med tanke på gårdagens nationaldag.


/Historiker, mode on/Dessvärre vet få svenskar varför vi firar nationaldagen. Och det är i och för sig inte så konstigt eftersom vi inte haft nationaldag förrän så sent som 1983. Dessförinnan hade vi svenska flaggans dag. I sverige är nationaldagen sparsamt firad om vi jämnför med exempelvis norge som firar sin självständighet med påmpa, ståt och en jävla massa öl. I Sverige fick vi däremot försöka luska ut varför vi skulle fira nationaldagen. Det lyckades klura fram att allas vår Gustav Vasa, efter en maktkamp med (i Sverige kallad) Kristian Tyrann vann en maktkamp efter Stockholms blodbad, sedermera blev/utnämde sig till kung den 6 juni 1523 och tågade in i Stockholm med sina fluffbyxor och vita hästar. Nog för att herr Vasa gjorde sig ovän med ett par stycken under sin tid men en hel del positiv inverkan lyckades han allt med. Så, gott folk, fira nationaldagen med gott samvete. /Historiker -mode off/

Av dante - 7 juni 2009 21:40

Har du röstat idag? Jag har.


Jag hoppas alla använder sin demokratiska rätt. 

Av dante - 7 juni 2009 17:14


Nu minsann kommer en uppdatering efter rockfestivalen.Vi var där på fredagen då Farfar Elvisp körde ut oss till Norje och hem till några kompisar där festen redan var i full gång sedan flera dagar tillbaka.


Fotona är vansinnigt suddiga men bättre det än inga foto alls tänker jag.


Mat ska man ju ha, här grillas marshmallows (eller hur det nu stavas). Det visade sig vara en liten vetenskap det där att få dem precis lagom.


Pappa Elvisp var ganska världelös på det där att grilla marshmallows. Han fick äta upp dem själv för jag fick kväljningar.


(Härefter ringer så Farmor- och Farfar Elvisp. Elvispen är vansingt ledsen och de vet inte vad de ska göra. Helvete vad jag hade ont i magen då, ångest och dåligt samvete. Vi hade ju gett lite instuktioner innan vi åkte och de hade provat allt och visste inte vad de skulle göra med den lille vispen. Klockan var bara 19 på kvällen så han "borde" inte vara trött men när man är hos Farmor och Farfar blir det mycket intryck för en liten visp så han var enormt trött och därav skrikanfallet (han som inte skriker alls i vanliga fall!). Farmor blev tillsagt att prova lägga liten visp och på två minuter slutade krokodiltårarna, vispen lugnande sig och tvärdäckade. Han sov hela kvällen sen. Stackars trötte Elvispen, och stackars Farmor som även hon höll på att börja gråta). 


När vi fått veta att liten Elvisp somnat gott och allt var lugnt och bra med honom vågade vi oss på ovan...


 

Pappa Elvispen och en Sabaton-medlem (japp -de var också där) med ryggen mot kameran.


Mat! Gott som fan var det men de hade stoppat i jalapenos som de gömt under salladen och som jag inte såg. Jag trodde någon försökt giftmörda mig där ett tag.



 Motörhead

In Flames


På lördagen, då vi tyvärr inte var på plats, spelade Sabaton nationalsången på rocken och jösses med folk som ville fira och sjunga med. Tycker bandet skötte det strålande. Dessutom är ju nationalsången trots allt nationalsången.

EDIT: Dessvärre tog användaren bort den förrsta videon jag la in här i bloggen då Sabaton sjunger nationalsången och vidoen nedan fungerar inte. Jag jobbar på det och återkommer.

EDIT nr 2: Nu minsann, här kommer en ny länk och version på nationalsången!  (Dessvärre är andra låten som bandet spelade bortklippt men nationalsången är med iallafall)



Av dante - 7 juni 2009 10:21


Just nu hemma hos Familjen Elvisp

 

 


Detta:


Av dante - 7 juni 2009 09:45


Inatt har Elvispen sovit hela natten -utan att äta. Han åt vid 00.30 innan vi la oss, jag vaknar klockan 8.30 och så sover fortfarande liten Elvisp. Klockan 09 gick vi upp och han åt.


Vi är utvilade allihopa!

Av dante - 7 juni 2009 09:23

Det blev inget bloggande igår heller. Vi var trötta och slöa. Dessutom behövdes det städas och tvättas lite här hemma. Idag ska vi gå och köpa gröt till Elvispen som han ska få prova för allra första gången. Sen är det ju röstning till EU idag! Ska du rösta?


Sen är planen att hinna med och frisera gräsmattan också innan trädgården blir en skamfläck i kvarteret.


Bilder och uppdateringar från rocken kommer antagligen under kvällen.

Av dante - 6 juni 2009 13:18


Idag, dagen efter rockfestivalen, är det en långsam och sen start på dagen. Jag tänkte lägga in lite foto från gårdagen senare idag. Nu, duschen, sen en promenad för att vakna till liv.

Presentation


Ord ska vägas, inte räknas

Omröstning

Hur ofta besöker du denna blogg?
 Flera gånger om dagen
 En gång per dag
 Flera gånger i veckan
 En gång i veckan
 Första gången jag är här och jag kommer inte tillbaka
 Första gången jag är här och jag kommer tillbaka

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards