Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

Elvispen kan tugga!

Av dante - 10 augusti 2009 21:12

http://www.zettweb.com/grab-a-picture/veckans/tidigare/gurka16.jpgHäromdagen köpte vi puréburkar för 6-månaders bebisar till Elvispen. I tre dagar fick han dessa och varje gång klöktes han och tyckte det var förjävla äckligt. Vi kom på att det är nog konsistensen som han hakar upp sig på. I 6-månadersburkarna är maten mindre finfördelad och består av små, mjuka bitar. Detta var skitäckligt tyckte Vispen.


Så vi tänkte att vi köper en mixer och mixa maten till honom. Men -tugga måste han ju lära sig tänkte vi. Så vad gör man då? Jo, då delar man gurka i små pyttebitar och ger till Vispen som han själv får plocka och leka med och vad tror ni han gör? Han tuggar och tuggar, skrattar, tuggar och tuggar och sväljer.


Fy fan så söt han var när han åt de små gurkbitarna. Så tugga kan han alltså. Trots avsaknaden av gaddar. Antagligen är det väl så att 6-månaderspurén som består både av "sås" och bitar blir för mycket för liten Visp att hantera och han reagerar med att grymta och klökas. Men rena bitar mat går bra. 


Imorgon övar vi vidare på att tugga. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av dante - 4 september 2011 00:25

Jag vet. Bloggen är död. Den återuppstår för någon minut, och kommer lägga sig i davla -återigen.   jag har inte tid. Jag saknar även intresset att blogga även om jag blir sugen när jag läser mina gamla inlägg, i synnerhet alla om Elvispen. Elvis...

Av dante - 3 mars 2011 23:03

Här händer inte många knop, jag får för mig ibland att logga in (när jag väl kommer på att jag har (hade?) en blogg. Vi är fortfarande i livet. Jag jobbar fortfarande som gymnasielärare och har fått möjlighet att öka min tjänst från 80% till heltid. ...

Av dante - 7 december 2010 21:59

när jag loggade in efter en jävligt lång frånvaro ser jag flera kommentarer varav några, hört och häpna, önskar ett livstecken. Här är det. Vi is still alaijve! tackar som frågar kära ni! Jag jobbar på, jobbet ta förmycket tid ibland. Elvispen s...

Av dante - 17 september 2010 21:39

Elvispens farfar (60+) har fått en dator för första gången i sitt liv. Då kan jag läsa tidningen när jag vill säger han. En dag var datorn vansinnigt seg så farfar Elvisp bad Pappa Elvisp att titta på den.   Farfar Elvisp hade upptäckt XXX ... ...

Av dante - 16 september 2010 22:21

  (Jag heter inte Matias, och bilden är snodd från gooogle)   Idag på lektionen med "mina" elever som jag är klassföreståndare för, vi har svenska, och friskar upp grammatikminnet med lättsamma övningar och diskussioner. Klassen består av ...

Presentation


Ord ska vägas, inte räknas

Omröstning

Hur ofta besöker du denna blogg?
 Flera gånger om dagen
 En gång per dag
 Flera gånger i veckan
 En gång i veckan
 Första gången jag är här och jag kommer inte tillbaka
 Första gången jag är här och jag kommer tillbaka

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Ord skall vägas, inte räknas med Blogkeen
Följ Ord skall vägas, inte räknas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se