Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

Milstolpar, barns utveckling

Av dante - 10 augusti 2009 22:19

Lagom till Vispens sexmånadersdag hittade jag några tabeller som
anger barns utveckling och vad de kan vid respektive ålder. Jag roade mig med att jämnföra milstolparna för sexmånaders bebis och sjumånaders bebis. 
 
Jag har kommenterat varje punkt med rött.
 
 
 Det som slog mig var att Vispen redan nu, sex månader gammal, gör flera av sakerna som finns punktat för sjumånaders bebis. Däremot har han inte rikigt fått kläm på att vända sig från mage till rygg vilket de flesta kan vid hans ålder enligt tabellen. 
 
Jag tar dock sådant med en nypa salt och oroa mig inte särskilt för hans utveckling. Han tuggar ju gurka, och då är väl allt som det ska? ;) 

 
ANNONS
 
fia0411

fia0411

11 augusti 2009 14:54

Nu har jag vaknat till liv igen, ha ha ha.
Men känns att semestern snart är slut, bara denna veckan kvar. Så man gå som i dimma och bara väntar att det ska bli måndag. Inte för att man längtar men samtidigt så gör man det :P
Helknepigt....

http://fia0411.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

11 augusti 2009 16:59

Skit i allt vad tabeller är....barn utvecklas olika som du vet.Min ene son pratade till exempel nästan rent vid två års ålder...älste sonen pratade knappt rent när han var sex år, så olika kan det vara.

http://violett.bloggagratis.se

 
carri

carri

11 augusti 2009 19:38

Det är roligt att läsa listor och jämföra utvecklingsstadier för babysar, men som vi är så tycker vi ändå att just vårt lilla hjärtegry står över alla listor, ändå. Men kul är det.

http://livsvingar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av dante - 4 september 2011 00:25

Jag vet. Bloggen är död. Den återuppstår för någon minut, och kommer lägga sig i davla -återigen.   jag har inte tid. Jag saknar även intresset att blogga även om jag blir sugen när jag läser mina gamla inlägg, i synnerhet alla om Elvispen. Elvis...

Av dante - 3 mars 2011 23:03

Här händer inte många knop, jag får för mig ibland att logga in (när jag väl kommer på att jag har (hade?) en blogg. Vi är fortfarande i livet. Jag jobbar fortfarande som gymnasielärare och har fått möjlighet att öka min tjänst från 80% till heltid. ...

Av dante - 7 december 2010 21:59

när jag loggade in efter en jävligt lång frånvaro ser jag flera kommentarer varav några, hört och häpna, önskar ett livstecken. Här är det. Vi is still alaijve! tackar som frågar kära ni! Jag jobbar på, jobbet ta förmycket tid ibland. Elvispen s...

Av dante - 17 september 2010 21:39

Elvispens farfar (60+) har fått en dator för första gången i sitt liv. Då kan jag läsa tidningen när jag vill säger han. En dag var datorn vansinnigt seg så farfar Elvisp bad Pappa Elvisp att titta på den.   Farfar Elvisp hade upptäckt XXX ... ...

Av dante - 16 september 2010 22:21

  (Jag heter inte Matias, och bilden är snodd från gooogle)   Idag på lektionen med "mina" elever som jag är klassföreståndare för, vi har svenska, och friskar upp grammatikminnet med lättsamma övningar och diskussioner. Klassen består av ...

Presentation


Ord ska vägas, inte räknas

Omröstning

Hur ofta besöker du denna blogg?
 Flera gånger om dagen
 En gång per dag
 Flera gånger i veckan
 En gång i veckan
 Första gången jag är här och jag kommer inte tillbaka
 Första gången jag är här och jag kommer tillbaka

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Ord skall vägas, inte räknas med Blogkeen
Följ Ord skall vägas, inte räknas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se